Familieopstellingen

"Om te weten waar je naar toe wilt, moet je weten waar je vandaan komt."

De familie en cultuur waarin je wordt geboren en opgroeit hebben veel invloed op jouw vorming. Veelal onbewust neem je helpende en ook minder-helpende patronen over die jouw leven beïnvloeden en soms ook belasten. Een familieopstelling is een krachtige methode die zichtbaar maakt welke (onbewuste) patronen er zich in jouw familiesysteem afspelen en die gerelateerd zijn aan jouw klachten.

Enkele voorbeelden waar een opstelling bij kan helpen:
Loop je al langer tegen belemmerende patronen aan in werk en leven?
Wil je nieuwe stappen zetten in werk en leven, maar om de een of andere reden doe je het niet?
Maak je jezelf onnodig kleiner ten opzichte van anderen?
Neem je vaak te veel verantwoordelijkheid op je schouders?
Wil je meer verbinding voelen met de mensen om je heen?

Door het doen van een eigen familieopstelling krijg je zicht op dat wat er in de diepte speelt en wordt een helende beweging in gang gezet. Deze bewustwording en het doorvoelen van de onbewuste dynamieken zijn enorm helpend.

In 2023 heb ik met veel plezier de opleiding Familieopstellingen afgerond bij Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk (www.IVSW.nl) . Sindsdien organiseer ik samen met Susanne Gilhuis (osteopaat en ademcoach) iedere maand familieopstellingen in Dordrecht en Delft. De opstellingen vinden plaats in een groep met andere deelnemers. De groepen zijn klein (max. 10) en prettig, met aandacht voor veiligheid en kwetsbaarheid. Op alle dagen is er ruimte voor 3 vraaginbrengers en 5 representanten.

Heb je interesse om deel te nemen?
Hieronder staan de geplande dagen. Stuur me een mail om je aan te melden en geef aan of je wilt deelnemen als vraaginbrenger of als representant:

Vraaginbrenger: jij brengt een vraag in die wordt opgesteld. De vraag heeft te maken met dat waar je tegen aanloopt of last van hebt in je dagelijkse leven. Je vraag hoeft dus niet met je familie te maken te hebben.
Representant: Je bent beschikbaar als representant in de opstelling van de vraaginbrengers, maar brengt geen eigen thema in. Het deelnemen aan een opstelling als representant is ook erg leerzaam voor jezelf.

Data najaar 2024 en kosten (update 9 juni)
zondag 30 juni in Delft (12:30-16:30) – nog 2 plekken voor representanten

Vrijdag 6 sep Dordrecht (9.30 – 13.30)
Zondag 29 sep Delft (12.30 – 16.30)
Vrijdag 11 okt Dordrecht (9.30 – 13.30)
Zondag 3 nov Delft (12.30 – 16.30)
Vrijdag 15 nov Dordrecht (9.30 – 13.30)
zondag 15 dec Delft (12.30 – 16.30)

Kosten vraaginbrenger: € 60,- incl. btw voor particulieren (zakelijk: € 75,- excl. btw)
Kosten representant: € 20,- incl. btw voor particulieren (zakelijk: € 35,- excl. btw)

Wil je liever een familieopstelling 1op1 samen met mij doen?
Een familieopstelling kun je ook 1op1 doen (zonder een groep) en werkt net zo effectief! Dan werken we met poppetjes op tafel en/of met ‘vloerankers’ (op de grond). Heb je hier vragen over? Neem gerust contact met me op!
Kosten individuele sessie (1,5 uur): € 100,- incl. btw voor particulier/ zakelijk: € 110 excl. btw.